Verslag HBBC A - Pitzemburg B : 61 - 69 De wedstrijd ging van start met hoog tempo aan beide zijden. Beide teams hielden mekaar in evenwicht, maar het waren de bezoekers die een eerste kleine kloof konden maken langs een sterke Seberechts. 16 - 21. In het tweede kwart bleef Pitzemburg indruk maken op de thuisploeg. De thuisspeleers deden het verdedigend steeds beter, maar kwamen moeilijk tot scoren tegen een dominant Pitzemburg. 27 - 36. In het derde kwart duwden de Mechelaars het gaspedaal volledig in en walsten over de thuisploeg heen. De alweer talrijk opgekomen thuissupporters werden er zowaar stil van. Vijf minuten na de rust was het al 30 - 49. Wedstrijd gespeeld zou je denken, maar met HBBC ben je nooit klaar. Pitzemburg faalde tegen de Herentalse zone en de thuisploeg kwam snel dichterbij. Na 30 minuten was het 45 -50. In het slotkwart werd het al snel 50 - 50 en had HBBC dus een spectaculaire 20 - 1 geplaatst. Het atheneum in Herentals stond in lichterlaaie en de leiders uit Mechelen leken te wankelen. Maar net dan begon de HBBC-motor te sputteren. Heremans kon eindelijk een antwoord vinden op de Herentalse zone en Seberechts beheerste de borden. 50 - 59 met nog 2 minuten te gaan was het resultaat. HBBC probeerde nog met een ultieme press, maar de bezoekers bleven rustig: 61 - 69. Verdiende overwinning van een sterk Pitzemburg tegen een moedig HBBC. Punten HBBC: Thys P. 2; Van Kerkhoven 10; Beutels 8; Van Houdt 3; Grimon 0; Budts 8; Van Beeck 15; Hens 6; De Ceuster 5; Mussche 2; Thys T. 0; Van den Heuvel 2. Punten Pitzemburg: Gonzalez 1; Verreth 4; Tomlow I. 0; Buelens 0; Mommaerts 0; Claes 15; Marinus 0; Seberechts 23; Roggemans 0; Tomlow S. 0; Heremans 15; Rynders 11.